KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Tragédie v Třinci: Muž postřelil známou, zabil jejího syna a spáchal sebevraždu

Obyvatele třinecké části Dolní Líštná zaskočila v pátek večer při grilování střelba z jednoho domu na Květinové ulici. Šestapadesátiletý muž zde postřelil svou o 11 let mladší bývalou přítelkyni a jejího šestadvacetiletého syna dokonce zastřelil. Nakonec před domem, kde oběti střelby žili, spáchal sebevraždu střelou do hlavy. Motiv toho, proč známý rodiny takto zaútočil, šetří krajská policie.


Lidé žijící v Květinové ulici se domnívají, že za vším může být rozchod, který muž neunesl, nebo také nesplacené dluhy.

„V pátek večer jsme grilovali za barákem. Šel jsem do bytu pro kuřata, a když jsem vyšel ven, tak už tady byla policejní páska a policisté a na cestě před vedlejším domem ležel mrtvý chlap téměř bez hlavy. Byl to šok,“ popisoval páteční tragédii soused rodiny Petr Štěrba s tím, že on přímo střílení neviděl, ale jeho kamarád bohužel ano.

„V bytě snad měl muž střelit svou bývalou partnerku a jejího syna. Žena měla prý utéct za dům do zahrady, kde právě byl i kamarád. Muž se zbraní prošel přes jeho zahradní posezení, odstrčil ho se slovy - Romane uhni! - a pak bum bum z pistole na tu ženu,“ líčil dále soused, kterému je moc líto, co se stalo.

„Bydlím tady kolem 20 let a nic takového nepamatuji. Střelce jsem přímo neznal, vím jen, že tu snad zhruba půl roku bydlel. Paní znám od vidění. Nejvíce jsem znal toho mladíka, byl to super klučina. Dokonce mi před nedávnem našel klíče od auta. Je to tragédie,“ zkonstatoval Petr Štěrba.

Krajští kriminalisté případ prověřují jako zvlášť závažný zločin vraždy a pokusu o vraždu. „Co přesně se v bytě odehrálo, není dosud zcela zřejmé. V pátek kolem 19. hodiny měly být z bytu slyšet výstřely, kdy s největší pravděpodobností žena i její syn poté vyběhli před dům pronásledováni střelcem.

Ten na ně několikrát vystřelil a oba zranil. Poté obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že kriminalisté zajistili stopy, které budou vyhodnocovat, důležité budou i výpovědi svědků.

„Přivolali jsme také krizového interventa, který byl v úzkém kontaktu s osobou, které se tato tragická událost přímo dotkla,“ upřesnila dále Štětínská.

„Byla nařízena soudní pitva zemřelého. Kriminalisté také zjišťují, zda útočník měl ve svém držení zbraň legálně a zda má zbrojní průkaz. Prozatím vše nasvědčuje tomu, že ji v legálním držení neměl,“ upozornila Štětínská.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang Právu sdělil, že šestadvacetiletý mladík, který útok nepřežil, byl střelen do břicha.

„Vrtulníkem byl přemístěn do ostravské fakultní nemocnice, kde svým zraněním podlehl. Jeho matka byla postřelena do ruky a hrudníku. Převezli jsme ji do třinecké nemocnice,“ shrnul Lang.


(Zdroj: Krimi Zprávy Třinec)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín